Amadeus / Амадеус Груп

amadeus.com

Амадеус предоставя технология, която непрекъснато променя и развива туристическия бранш – от търсене на предложения до правене на резервация, от тарифиране до издаване на билет, от обработка на резервация с последващо приемане на пътници и багажи до обработка на полети.

Решенията и продуктите на Амадеус спомагат за развитието на бизнеса на: пътническите агенции, корпорации, авиокомпании, наземно обслужване, хотели, ж.п. транспорт, рент-а- кар, летища, круизни и фериботни компании.

В основата на Амадеус са иновациите. Амадеус инвестира 414.1 млн. евро в проучване и развитие (Research & Development) през 2012 г., което представлява 14.2% от общия приход. В доклада на Европейската комисия за 2013 г. „Амадеус ИТ Груп”е поставен на 1-во място по R&D инвестиции в сектор туризъм и пътувания.

В Ердинг, Германия, се намира центърът на Амадеус за обработка на данни. Той е един от най-големите в света, с повече от 20 петабайта (petabytes) за съхранение и над 11 000 устройства. В пиковите моменти се обработват повече от 27 000 транзакции в секунда от крайните потребители и повече от 24 милиарда SQL заявки на ден.

Амадеус е предпочитан доставчик на технологични решения и партньор на водещи световни компании като: British Airways, Qantas, Finnair, Iberia, AMEX, Carlson Wagonlit, TUI, Siemens, Nestlé, Daimler-Chrysler, IBM, SAP и Lufthansa.

Amadeus / Амадеус Груп

  • Позиция
    Работодател
    Краен срок