"ИзявениТЕ", събитие организирано от СС и ЦКВ

 
 
  Студенти на Техническия университет - София, изявили се с интересни разработки, участия в състезания, олимпиади и проекти, бяха представени на събитието "ИзявениТЕ", което се състоя на 16 май в резиденция "Тера" и се радваше на засилен интерес. Събитието, което премина под формата среща-коктейл се организира от Студентски съвет на ТУ – София и център "Кариера и възпитаници (алумни)".
  
   На срещата, освен изявени студенти присъстваха Ректорът на ТУ – София, представители на ръководството на университета, представители на компании от различни бизнес сектори, успели възпитаници на университета. Специални поздравления гостите получиха от Ректорът на университета, от Ивайло Симеонов, човекът основал Студентски съвет, който се е реализирал на висока позиция в обществото и инж. Васил Велев, възпитаник на ТУ – София и председател на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал на България.
 
   На събитието студентите установиха контакти и обмениха опит и идеи със свои потенциални работодатели в неформална среда. Присъстваха представители на компаниите: Liebherr, IDT, B-eye, Telepoint, Centillion, EGT-Interactive, Podemcran, Romstal Bulgaria, Visteon, BOR, Experian, HP, IBM, Nemetschek, Chipita, Silver Star Motors, Huvepharma, Festo, Sensata, Mtel, Vivacom, Tesy, CHEZ, Enterprise group, CERB.
 
   Фирма Liebherr поднесе на всеки един изявен студент подарък и финансов стимул, за да продължи да се развива в посоката, която е избрал. Подаръци поднесоха Telepoint и Nemetschek.
 
   На събитието беше представен Каталог на отличени студенти на Технически университет – София, където ИзявениТЕ са описали своите участия в проекти. Освен него бяха представени и шлем, който изследва мозъчната активност, разработка на реактивен двигател, летателен апарат, роботи и други.
ТУК можете да разгледате онлайн Каталога на отличени студенти на ТУ – София.
LIVE запис от събитието във фейсбук.