Клубът по Роботика към ТУ-София стартира инициативата "RoboTalks"

Клубът по Роботика към ТУ-София стартира инициативата "RoboTalks", която ще ви срещне с експерти, които има богат опит в областите на автоматизацията, роботиката, електрониката, софтуерът, изкуственият интелект и индустриалното инженерство. Всеки месец представители на бизнеса и научните среди ще водят лекции, на които ще ви запознаят със своята дейност и ще поговорят по вълнуващи теми, свързани с професионалния им опит. 

Сайт на инициативата - www.robotalks.roboclub.bg
Публична група на инициативата - https://www.facebook.com/groups/robotalks

Първата лекция ще бъде посветена на създаването на проекти в полето на автоматизацията. По време на лекцията ще научите какви са стъпките в един реален проект за автоматизация; кои са участниците в него и какви роли изпълняват; какви различни типове проекти за автоматизация съществуват; както и защо и в какви случаи е необходима автоматизацията в съвременния ни свят.
 
‼️ Първите 50 участника ще имат възможността да присъстват на лекцията. ‼️

Лектор ще бъде Николай Кривошиев. Той е с над 15-годишен опит в индустриалната автоматизация и ръководи екипа по роботика на Ехнатон. Участвал е в интеграцията на над 100 индустриални робота в България и чужбина. В последните няколко години екипът се откроява с иновативни проекти в различни индустрии – автомобилна, фармация, машиностроене, хранително-вкусова и др. Освен роботи в цялостните решения присъстват и системи за машинно зрение с камери, софтуери за визуализация и анализ на данни (BI, AI), мехатронни устройства и др.

 

Лекцията е със задължителна регистрация!

 

Обучението ще се проведе на:

26.01.2023 г. (четвъртък)

От: 19:00 - 20:00 ч.

Къде: 8-ми учебен блок на ТУ-София, зала „Проф. Цветан Лазаров“

 

Очакваме ви! Регистрацията е задължителна!!!