Kонкурс "Наградите на БАИТ" за 2018 г.

  • 2018Bait.jpg

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) кани преподаватели, студенти, докторанти от Технически университет - София, да се включат в конкурса Наградите на БАИТ за 2018 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии. По традиция кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев. Те имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда. 


Образователната награда има за цел да отличи личности/екипи, създаващи кадри за ИКТ индустрията и/или иновации в образованието, в рамките на 2018 г. Категорията е отворена за частни и държавни образователни институции и инициативи. Победителите досега в тази категория са били: 2017 - Министерство на образованието и науката за Образователна платформа „ТВОЯТ ЧАС“, 2016 - Софтуерен университет ООД, 2015 – Враца Софтуер Общество, 2014 - Софтуерен университет ООД; 2013 – Уча.се; 2012 – Академия Телерик; 2011 – Нимеро ЕООД.


В категорията „Младежка награда“ могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат осъществен проект в сферата на ИКТ, в рамките на 2018 г. Победителите досега в категорията са: 2017 - Илиян Кордев /ученик/, 2016 – Звездин Бесарабов /ученик/, 2015 – ИКТ клуб с проекта „Умна ръкавица“ – Valkyrie, 2014 - Иван Атанасов от Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 – екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 – Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 – екип от МГУ.

Тази година ще бъдат връчени награди в 11 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска Администрация, Start Up компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света и Награда за специален принос.


Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Предстои обявяването на още предметни награди, които партньорите на конкурса ще предоставят на победителите.Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2019 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.
Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 14 януари 2019 г.


Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите.
Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2018 г. се провеждат с подкрепата на:
Сребърни спонсори: ДАТЕКС и Електронен подпис B-trust
Бронзови спонсори: Сиела Норма, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Солитрон България и Sofia Airport Center
В партньорство с: БТА, БНР, TechNews, ICT Media, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Eleven, бгПРЕДПРИЕМАЧ, b2b Media, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Innovation Starter, Junior Achievement България, EventsMedia.bg, LauncHub Ventures, Smart News, NewBusiness.bg и Pixel Media.