Кремена Стоилова, Ръководител на Учебно-Методичен Център в Omega Coders..." В кандидатите за стаж/работа искам да видя увереност в собствените умения, приятелски настрой и желание за развитие и научаване на нови неща.

  • photo_Omega_Coders.jpeg

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката "Работодателят отблизо", Кремена СтоиловаРъководител на Учебно-Методичен Център в Omega Coders

 

 

 

Дейността на фирмата/организацията е...

Omega Coders е дигитална агенция, работеща върху уеб и мобилни приложения. Нашата цел е да разработваме високо качествени продукти използвайки Agile методологии и внимателно подбиране на най-подходящите иновативни технологии. Стремим се да привличаме най-добрите и мотивирани софтуерни разработчици и дизайнери, за да постигаме великолепни резултати и да работим в неповторим и задружен колектив.

 

 

Работната среда във фирмата/организацията е...

В Omega Coders държим на приятната, забавна и непринудена работна атмосфера, в която хората имат възможността да се развиват професионално и да подобряват своите умения в интернационална среда. За нас е важно отношенията в колектива да се градят върху честност, доверие, взаимна помощ и самоорганизация.

 

Впечатлява с...

Искрен ентусиазъм и очевиден интерес към това, с което се занимават.

 

На въпросите отговаря...

Откровено и точно, без недомлъвки и притеснения. За нас е важно не да изпратим кандидата си на изпит, а да научим повече за него, как се справя с трудни проблеми и как намира решения за тях.

 

 

По време на интервюто да оставам с усещането за...

Че кандидатът е подготвен и мотивиран да покаже своите умения и характер в един приятелски разговор.

 

 

Кандидатът не бива да допуска...

Лошо настроение и несигурност да подкопаят представянето му на интервюто. Също така, закъснение без основателна причина, защото това обикновено показва, че кандидатът не е добре организиран.

 

Споменът от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа...

Кандидатът разказваше за своя личен проект с такава страст и ентусиазъм, че беше заразително за всички присъстващи на интервюто. В същото време не пропусна да излъчва увереност в уменията си и да задава въпроси, показващи че се ориентира добре в средата. Излишно е да казвам, че кандидатурата беше успешна.

           

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа...

Увереност в собствените умения, приятелски настрой и желание за развитие и научаване на нови неща.

 

В CV-то на кандидата...

Добре подредена и точна информация, която да предизвика интереса ни да научим повече за кандидата.

 

В мотивационното писмо да личи...

Каква е мотивацията на кандидата за тази позиция, защо би искал да работи със нас и как вижда своето развитие занапред.

 

Има интерес към...

Новите технологии в уеб разработката и практиките за ефективно общуване и работа в екип, за да се чувства комфортно и да допринася за постоянното усъвършенстване на работната среда. Освен това, сред нас ще намери хора, които ентусиазирано практикуват зимни спортове, обичат екстремни преживявания, оценяват важността на вкусната храна, имат четириноги любимци и се наслаждават на спокойни вечери с бордови игри, които често споделят заедно.