MM Solutions с дебютно издание на MMS BrainTech през Юни 2021

 

През изминалата седмица МM Solutions обяви най-новата си инициатива - MMS BrainTech.

С нея екипът на компанията се стреми да фокусира вниманието на общността върху ролята на алгоритмите в развоя на софтуер за вградени камери.

Сесиите ще се състоят в централата на компанията,  в ограничен кръг и при спазване на всички мерки за безопасност. Темите са както следва:

  • "Електронните камери днес: ползата от гигахерците" / 17 юни, 18.30 ч. /https://bit.ly/3v7SKVe
  • "Изображения - филтрация и пирамидална декомпозиция" / 22 юни, 18.30ч. /https://bit.ly/3pzip8p
  • "Разпознаване на хора и AI в камерите на MM Solutions" / 29 юни,18.30ч. /https://bit.ly/2SlpuNA

Презентатори в сесиите са hands-on експерти от екипа на компанията. Специален гост на първата сесия с алгоритмична беседа ще бъде и проф. Красимир Манев.

В рамките на инициативата ще се проведе и мини-алгоритмичен турнир, в който по желание могат да се включат всички участници. Най-добрите решения ще бъдат наградени по време на третата сесия.

Запазете мястото си за сесиите от MMS BrainTech, като се регистрирате на линковете към всяка от тях.

Образователните проекти на MM Solutions са от ключово значение за растежа на компанията в страната. Проведените до момента над 15 обучения в различен формат и на различна тематика са основен източник за нишова подготовка на професионалисти в сферата, като в момента над 30% от служителите на компанията са били част от тях.

„Желанието ни да споделим опит и да покажем част от работата ни, породи идея за MMS BrainTech. Ще се радваме да посрещнем в офиса ни съмишленици и да предизвикаме интерес към алгоритмите и AI”, споделя София Медникарова, мениджър „Човешки ресурси“ в компанията.

От края на 2019-а компанията разполага и с втори екип в Пловдив, където ще фокусира усилията си през следващите месеци.

За MM Solutions

MM Solutions e компания с над 20-годишен опит в разработването на софтуер за камери на мобилни устройства. Компанията е създадена от група български инженери, които си поставят за цел да разработят първия цифров фотоапарат в Европа. И го постигат с фотоапарат Photo Clip, който е отличен със златен медал от Международния пловдивски панаир. Натрупвайки познания в областта на обработката на изображения, основателите се насочват към мобилната индустрия и така до днес.

Понастоящем MM Solutions e водещ световен лидер в развоя на софтуер за вградени камери. Компанията разполага с екипи, занимаващи се с иновации и алгоритми за обработка на изображения, софтуерни разработки, верификация и настройки на цифрови камери, embedded програмиране, хардуер и техническа докумeнтация. MM Solutions има трайно партньорство с редица утвърдени производители на чипове, сред които Qualcomm и Texas Instruments. Клиенти на компанията са водещи производители на смартфони, таблети, навигационни системи, дронове, екшън камери, електронни четци, умни електроуреди и т.н.

През последните три години компанията има успешно реализирани проекти за автомобилната индустрия, като един от първите такива е с водещ немски автомобилен гигант, който имплементира камери, заменящи страничните огледала в една от колите си. Освен в сферата на камера технологиите, компанията има опит в разработката на различни Embedded устройства.

Повече за компанията може да намерите на нейния сайт, както и на страниците й във Facebook и LinkedIn.


Организацията на MMS BrainTech се осъществява в партньорство с екипа на MNKnowledge.