Гинка Николова, "Човешки ресурси" в "ЯНА" АД (Панагюрище): "...Презентира добре себе си..."

  • Yana Panagiurishte_2.jpg
  • Yana Panagiurishte_3.jpg
  • Yana Panagiurishte_4.jpg.png

За "Работодателят отблизо" отговорите на въпросите ни даде Гинка Николова, "Човешки ресурси" в "Яна" АД, гр. Панагюрище.

Дейността на фирмата/организацията е... 

 
Фирма „Яна“ АД е със седалище гр. Бургас. Производител на хавлиени и трикотажни изделия от 100% класическа памучна прежда - кардна и пенирана, единично и двойно пресукана. Заводът в Панагюрище е производител на хавлиени изделия, разполага с нищелкови и жакардови станове за производство на хавлиени кърпи с ширини 30, 50, 70, 75 и 100см. и с дължина по желание на клиента. Плътността на тъканта варира от 350 да 800 гр/м2. Капацитетът на завода е приблизително 2400 тона годишно. Цветовата гама на тъканите e много богата. Багренето се осъществява с трайни реактивни багрила както в наситени така и в пастелни тонове. Багрилата са екологично чисти в съответствие с изискванията на ЕКО - ТЕКС Стандарт 100. Заводът в гр. Плевен е най-големият производител на плетени изделия на българския пазар.
 
Работната среда във фирмата/организацията е... 
 
Заводът разполага със съвременни машини – плетачни станове и модерна технология за производство на дамски, мъжки и детски трикотаж.
 
Искам да видя в кандидатите за стаж/работа... 
 
Точност – спазва часа за интервю, увереност в себе си и възможностите си. Да познава компанията, в която кандидатства. Задава конкретни въпроси за позицията и задължения. Умее да Презентира добре себе си - компетенциите си, без притеснение.
 
В CV-то на кандидата... 
 
Да бъдат точно посочени отговорностите и ангажиментите, които е имал на предишните си местоработи.
 
В мотивационното писмо да личи... 
 
Ние не изискваме мотивационно писмо. Важно за нас е да видим мотивация и желание за работа на кандидата в реалност, по време на срещата – интервюто за работа.
 
Има интерес към... 
 
Развитието и целите на компанията, в която кандидатства и дългосрочно виждане за собственото си развитие.
 
Впечатлява с... 
 
Ще ме впечатли, ако за кратко време ме убеди във възможностите си, ако в кариерата си се стреми към постоянно повишаване на професионалните си способности, самоусъвършенстване и надграждане.
 
На въпросите отговаря... 
 
Ясно и точно, показвайки, че говорим „един език“, без притеснение.
 
По време на интервюто да оставам с усещането за... 
 
Увереност и стабилност от страна на кандидата. Убеденост в собствените възможности за бъдещо ползотворно сътрудничество.
 
Кандидатът не бива да допуска... 
 
Закъснение за интервюто и непознаване компанията, в която кандидатства.
 
Спомена от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа... 
 
Лекота и спокойствие при комуникация.