Илиян Кавръков, Директор Човешки Ресурси в Алтерко Роботикс ЕООД ..."Желание за развитие, хъс към разрешаване на проблеми и мотивация за това да допринесем за едно по-хубаво „утре“

На въпросите ни, относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката "Работодателят

отблизо", отговаря Илиян Кавръков, Директор Човешки Ресурси в Алтерко Роботикс ЕООД

 

Име на фирмата/организацията:

Алтерко Роботикс ЕООД

 

 

Дейността на фирмата/организацията е...

Разработване на софтуер и хардуер за автоматизация на „умни“ домове и тракери за деца, възрастни, товари и домашни любимци, медицински изделия и др.

 

 

 

Работната среда във фирмата/организацията е...

Приятелска, неформална, разчупена и продуктивна.

 

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа...

Желание за развитие, хъс към разрешаване на проблеми и мотивация за това да допринесем за едно по-хубаво „утре“.

 

 

 

В CV-то на кандидата...

Кой/Коя е всъщност той/тя? Какъв човек е! Подреденост, ясна и точна информация, без преувеличаване.

 

 

 

В мотивационното писмо да личи...

Че е писано от човека, който кандидатства, а не е копирано от Интернет. 

 

 

 

Има интерес към...

НОВОТО!!!

 

 

Впечатлява с...

Хъс и желание.

 

 

На въпросите отговаря...

Така както вътрешно усеща нещата, а не както предполага, че отсрещната страна иска да и бъде отговорено.

 

 

По време на интервюто да оставам с усещането за...

Че съм част от един неформален разговор с колегата, който ни липсва.

 

 

Кандидатът не бива да допуска...

Да се отнася несериозно с ангажиментите си, да говори лошо за предишни работодатели, да не е лоялен към тях и много други.

 

 

 

Спомена от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа...

Много добър! Направихме предложение още по време на интервюто, което кандидата прие.

 

Допълнителна информация за Алтерко Роботикс ЕООД

Алтерко Роботикс ЕООД е първата българска компания, специализирана в разработването на хардуер и софтуер за интернет на вещите (IoT), в частност решения за автоматизация на дома.

 

Ние сме млада компания, която твори бъдещето и вече може да се похвали с редица престижни награди в сферата на иновациите. Най-успешните ни разработки са с марките MyKi™,MyKi Care Thermometer, She и Shelly™.

 

GSM-GPS часовникът MyKi™ позволява родителите да общуват със своите деца и да следят местоположението им посредством мобилно приложение. Той е предназначен за деца от 4 до 8-годишна възраст. С помощта на мобилното приложение за iOS и Android или през браузър родителите имат пълен контрол върху настройките на часовника, вкл. конфигурация на разрешените телефонни номера за входящи и изходящи повиквания, проследяване на местоположението на часовника, нотификации и аларми.

 

MyKi Care Thermometer e устройство за измерване и продължително проследяване на телесната температура. Поставен под мишницата, MyKi Care Thermometer изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди за измерената температура. За да ползвате MyKi Care Thermometer, е необходимо само да инсталирате на Вашия мобилен телефон апликацията MyKi Care от Google Play за Android и от App store за iOS.

MyKi Care Thermometer е предназначен за новородени и деца до 12 години.

 

Интелигентната система за автоматизация на дома She™ е модерна и безжична. Тя позволява да се управляват електрическите мрежи, осветителните тела, електроуредите, системите за охрана и видеонаблюдение, както и да следите чистотата на въздуха и да ползвате контролера като универсално дистанционно устройство. Системата включва главен контролер и аксесоари (датчици и актуатори). С нея потребителят може за кратко време да изгради и управлява своя собствена система за автоматизация на дома чрез мобилно приложение за iOS и Android или през браузър .

 

Миниатюрното двуканално реле Shelly™ с WiFi и вграден уеб сървър може да се използва за наблюдение, управление и измерване на потреблението на 2 електрически вериги до 1.5 kW всяка, както и да работи като управляващ модул за двупосочни електромотори (за пердета, щори, гаражни врати и др.). Shelly™ може да работи като самостоятелно устройство, като аксесоар към She™ или към друг контролер за автоматизация на дома, или да бъде използвано като елемент от друга система за автоматизация.