НИКОЛАЙ ВЛАДИМИРОВ – ЕКСПЕРТ, ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛА В КАРГИЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД…“ИСКАМ ДА ВИДЯ В КАНДИДАТИТЕ ЗА СТАЖ/РАБОТА, ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ КАК ЕДНА ГОЛЯМА МУЛТИНАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ РАБОТИ – ЕКИПИ, ВРЪЗКИ, КОМУНИКАЦИЯ.“

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката „Работодателят отблизо“, отговаря Николай Владимиров –  експерт, подбор на персонала в КАРГИЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД

 

 

 

Дейността на фирмата/организацията е…

От откриването на първите ни офиси в София през 2006 г. връзката на Cargill с общността продължава да расте. С над 1500 служители в две локации, сега сме сред 60-те най-големи компании в България като цяло. С фокус върху подкрепата на регион Европа, Близкия изток и Африка и глобалните роли, екипите се радват на международен опит, докато поддържат над 30 бизнеса в повече от 25 държави и 18 различни езика.

Поради тези и други причини Cargill Business Services (CBS) в София беше избрана за централен център за два екипа – Global IT и Data. Сега CBS Sofia предоставя ново портфолио от възможности и услуги, поддържани от талантливи ИТ специалисти от различни среди, включително социални, мобилни, анализи, облак и интернет. В резултат на този напредък Cargill България сега е най-населената локация в операциите на Cargill в Европа, Близкия изток и Африка.

 

Работната среда във фирмата/организацията е…

Отворена, прозрачна и кооперативна. Работният процес се случва с лекота, имаш пряк достъп до ръководството и работиш в приятелска атмосфера от офиса или от вкъщи.

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа…

Умение за работа в динамична среда

Силни умения за писмена и вербална комуникация

Желание да се разбере как една голяма мултинационална компания работи – екипи, връзки, комуникация.

Желание да придобие умения за бизнес комуникация – как се пишат имейли, как се отговаря.

 

В CV-то на кандидата…

Бакалавърска степен в подходяща област: информационни технологии, бизнес и икономика, анализ на данни, математика, инженерство, управление на веригата за доставки.

Владеене на английски език – мин B2, препоръчително C1;

Компютърни умения за работа с различни продукти – email клиент, офис приложения, изграждане на презентации.

 

В мотивационното писмо да личи…

Страст и желание да се учи.

 

Има интерес към…

ERP системи и проекти по имплементация и интеграция, както и различни IT инструменти и системи.

Земеделски бизнес – какъв е бизнесът, процесите.

 

Впечатлява с…

Силно внимание към детайлите;

Проактивност;

Отговорност;

Позитивно отношение.

 

На въпросите отговаря…

Изчерпателно и с конкретни примери.

 

По време на интервюто да оставам с усещането за…

Отборен дух и добро сътрудничество с другите.

 

 

Кандидатът не бива да допуска…

Да се яви на интервю неподготвен – да не се е запознал предварително с Компанията и с изискванията за позицията, за която кандидатства.

Да не е актуализирал своята автобиография.

 

Споменът от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа…

Силно впечатление ми направи кандидат за стаж, който припозна Каргил като подходящ работодател за своя кариерен старт. Знаеше детайлно за естеството на задълженията и изискванията на позицията, беше проучила за историята и бизнеса на Cargill, също и къде е локацията на офиса. Беше наясно със своите планове и визия за бъдещо професионално развитие. Установила бе, че не много компании предлагат възможност за стаж в областта на SAP и знаеше, че това е бъдещето и ще придобие ценен практически опит, работейки с опитни експерти в IT сферата на глобално ниво. Показа силен интерес и желание да научи много и с готовност да допринася към екипа и Компанията като цяло. Разговорът протече приятно и свободно на английски език. Сподели за своя предишен опит, за съвместни проекти от университета, за предизвикателства и как се е справяла с тях, също и какво е научила в процеса. Обясни открито какви са приоритетите и очакванията й, какво е важно за нея в една работна среда и какво иска да постигне.

  • Споделете тази публикация

Проект BG05M2OP001-2.016-0008-С02 „ИНовации, Наука и Образование за високо качество и съответствие с пазара на труда в ТЕХнически университет-София и ПаРтньОри (ИННОТЕХ ПРО)“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Приоритетна ос 2 „Образование и учение през целия живот“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Skip to content