ЯНА ПАПАРДОВА МЕНИДЖЪР ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ…“ В КАНДИДАТИТЕ ЗА РАБОТА ИСКАМ ДА ВИДЯ ГОТОВНОСТ ДА СЕ РАЗДАВАТ, ЕНТУСИАЗЪМ, ЛЮБОПИТСТВО, ЕНЕРГИЯ И УВАЖЕНИЕ КЪМ РАБОТАТА.“

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката „Работодателят отблизо“, отговаря Яна Папардова, Мениджър Човешки ресурси в Schwarz IT Bulgaria.

 

Име на фирмата/организацията:

 Schwarz IT Bulgaria

 

 

Дейността на фирмата/организацията е…

Продължение на германската IT структура обслужваща цялата група Шварц. Експертизата ни в България е в сферите на development, infrastructure administration, application support & BI, AI and Data Services.

 

 

Работната среда във фирмата/организацията е…

Ентусиазирана, иновационна, пълна с амбициозни, работливи, шарени хора, които винаги гледат напред.

 

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа…

Готовност да се раздават, ентусиазъм, любопитство, енергия и уважение към работата.

 

 

В CV-то на кандидата…

Очакваме да видим, както факти така и допълнителни интереси на кандидата показващи неговата ангажираност и целеустременост.

 

 

В мотивационното писмо да личи…

Мотивационното писмо вече доста остаря като форма за кандидатстване и не носи същата добавена стойност към процеса. Вместо мотивационно писмо предпочитаме например да видим линк към git hub, който показва конкретни разработки дори и да са съвсем базови.

 

 

Има интерес към…

Участието в спортни инициативи на фирмата, клубове за споделяне на интереси, благотворителни каузи. Ние не се състоим само от работата си и искаме да видим и човешката страна на нашите кандидати.

 

Впечатлява с…

Отзивчивост, спонтанност и съобразителност.

 

 

На въпросите отговаря…

Изчерпателно, дава примери, изслушва добре и подпомага разговорът да бъде дискусия, а не разпит.

 

 

По време на интервюто да оставам с усещането за…

Интерес към работата, ежедневието, живота на компанията и каузите зад които стои.

 

 

Кандидатът не бива да допуска…

Закъснение, арогантно и надменно държание, пренебрежително отношение към присъстващите и работата.

 

 

Спомена от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа…

Словоохотлив, енергичен, отзивчив, но не напълно откровен какво всъщност той търси в бъдещият си работодател, което е изключително важно за нас.

 

 

Впечатленията ми от студентите, провели стаж в организацията ни

Малко уплашени и объркани, но подхождащи с ентусиазъм, търсещи и намиращи знание.

 

 

Най-ценните съвети към студентите, които кандидатстват при нас…

Отнесете се със същото уважение и внимание към процеса на кандидатстване, който бихте искали да видите, че се отнася и към вас самите. Бъдете подготвени, имайте списък със собствени постижения, неща, с които се гордеете, цели, които искате да постигнете и ни разкажете за тях.

 

 

Младежите, които стартират висшето си образование са…

Изключително добре осведомени и любопитни към случващото се около тях, но в същото време сякаш остават предпазливи и дори леко пасивни в своите действия за кариерно развитие.

 

  • Споделете тази публикация

Проект BG05M2OP001-2.016-0008-С02 „ИНовации, Наука и Образование за високо качество и съответствие с пазара на труда в ТЕХнически университет-София и ПаРтньОри (ИННОТЕХ ПРО)“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Приоритетна ос 2 „Образование и учение през целия живот“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Skip to content