ПЕТЪР СТЕГЕЛ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА АЛФА ЛАВАЛ „ИСКАМ ДА ВИДЯ В КАНДИДАТИТЕ ЗА СТАЖ/РАБОТА – ИСКРАТА НА ЛЮБОПИТСТВОТО И ЖЕЛАНИЕТО ЗА РАБОТА И ИЗРАСТВАНЕ, КАКТО И ГОТОВНОСТТА ДА ИЗВЪРВИ ДОПЪЛНИТЕЛНАТА МИЛЯ, ЗА ДА УЧИ НОВИ НЕЩА И ДА СЕ РАЗВИВА.“

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката „Работодателят отблизо“, отговаря Петър Стегел, Изпълнителен Директор на Алфа Лавал

 

 

Име на фирмата/организацията

Алфа Лавал

 

Попълнил анкетата

Петър Стегел

 

Дейността на фирмата/организацията е…

Алфа Лавал е международна компания, водещ глобален доставчик на първокласни продукти в сферите на топлопредаване, сепариране и работа с флуиди.

Устойчивите и иновативни решения и продукти, които предлага компанията целят подобряване на ефективността и продуктивността на нейните клиенти в различни отрасли по целия свят– основно в енергийния, природния, хранителния и морския отрасъл.

Централата на компанията е в Швеция. В България Алфа Лавал съществува от повече от 25 години.

 

 

Работната среда във фирмата/организацията е…

Работната среда е с подчертано международен характер, тъй като екипът в България е част от екипът, който отговаря за Алфа Лавал Югоизточна Европа.

Отношенията между хората в екипа са приятелски и кооперативни, а атмосферата е спокойна и балансирана.

 

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа…

Искрата на любопитството и желанието за работа и израстване, както и готовността да извърви допълнителната миля, за да учи нови неща и да се развива.

Кандидатът трябва да владее английски език.

 

В CV-то на кандидата…

Трябва да са видими впечатленията от периода на обучение, от стажа през лятото, от посещенията на различни семинари и обучения, като фокусът да не върху това какво е направил и постигнал, а върху наученото.

Да има техническо образование и отворено мислене. Желание да бъде активен член на екип. Опит в това да грешиш.

 

 

В мотивационното писмо да личи…

Желанието да открива и учи нови неща, уважение към хората с опит и същевременно решителност и смелост.

 

 

Има интерес към…

Учене, развитие и получаване на отворена обратна връзка.

 

 

Впечатлява с…

Умението си да слуша активно по време на дискусия и се съсредоточава върху това наистина да чуе другата страна, а не само да слуша, за да отговори.

 

На въпросите отговаря…

Искрено и открито. Себе си е и не се стреми да дава правилни отговори, които вярва, че се очакват.

 

По време на интервюто да оставам с усещането за…

Насреща стои млад човек, който е нетърпелив да научи нещо ново и има смелостта да каже: „Още не знам това, но бих искал да го науча“.

 

 

Кандидатът не бива да допуска…

Да доказва, че е най-умният на света.

 

Споменът от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа…

Беше преди известно време, но все още си спомням блестящите очи, пълни със смелост, огромно желание за по-добро разбиране на бизнеса и малко страх от евентуални неуспехи.

  • Споделете тази публикация

Проект BG05M2OP001-2.016-0008-С02 „ИНовации, Наука и Образование за високо качество и съответствие с пазара на труда в ТЕХнически университет-София и ПаРтньОри (ИННОТЕХ ПРО)“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Приоритетна ос 2 „Образование и учение през целия живот“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Skip to content