ГЕНОВЕВА КЛЕПАЧЕВА – HR GENERALIST В SEEBURGER…“ КАНДИДАТЪТ ЗА СТАЖ/РАБОТА ВПЕЧАТЛЯВА С ИЗРАЗЕНИЯ СИ ИНТЕРЕС И МОТИВАЦИЯ ДА СЕ РАЗВИВА В КОНКРЕТНА ОБЛАСТ, С ПОЗИТИВНО ОТНОШЕНИЕ, УПОРСТВО И ЖЕЛАНИЕ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ УСПЕХ“.

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката „Работодателят отблизо“, отговаря  Геновева Клепачева – HR Generalist в SEEBURGER

 

 

 

 

 Дейността на фирмата/организацията е…

SEEBURGER AG е немска софтуерна компания и водещ доставчик на B2B интеграционен софтуер. Компанията е основана през 1986г. в град Бретен, Германия, и в нея работят над 1000 специалиста. SEEBURGER е разпознат като компания, предлагаща една от най-добрите интеграционни платформи в помощ на бизнес партньорите. Компанията има 11 представителства в Европа, Азия и Америка и над 10,000 корпоративни клиенти във всички индустрии.

SEEBURGER Informatik е основана в София през 1999г. като дъщерно дружество на SEEBURGER AG. Над 250 специалисти са част от екипите ни в офисите в София и Пловдив – Јаvа програмисти, cпeциaлиcти coфтyepнo тecтвaнe, инжeнepи coфтyepнa пoддpъжĸa, технически ĸoнcyлтaнти, сlоud инжeнepи и инфраструктурни aдминиcтpaтopи. Представителството в България имa ĸлючoвo мяcтo в гpyпaтa, ĸaтo тyĸ ca гoлямa чacт oт Рaзвoйния цeнтъp и Глoбaлния цeнтъp зa cпoдeлeни ycлyги на компанията.

С повече от 20 години на българския пазар, семейството на SEEBURGER Bulgaria наброява повече от 250 талантливи професионалисти.

 

 

Работната среда във фирмата/организацията е…

Неформална и приятелска, насърчаваща активен баланс между работа и личен живот. Скъсените йерархични нива и близкото менторство в съответствие с вашия собствен професионален дневен ред, ви дават възможност да покажете най-доброто от себе си, докато се учите от едни от най-добрите специалисти в бизнес интеграцията.

Вярваме в служителите си като хора и професионалисти и ценим техния личен принос. Приветстваме идеи и подкрепяме иновации, защото знаем и всеки ден си доказваме, че всяко предизвикателство, посрещната като екип, е само стъпало към успеха.

 

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа…

Готовност за предприемане на следващата стъпка нагоре в професионална и личностна посока, хъс, аналитично мислене. Държим на откритата комуникация, за нас е важно още на етап интервю кандидатите да получат цялата необходима информация, която да им помогне да изградят визия за бъдеще с нас.

 

 

 

В CV-то на кандидата…

Винаги търсим логична последователност на информацията и детайли, свързани с конкретни проекти – в реална или в „лабораторна“ университетска среда. Харесва ни да виждаме автобиографии, в които кандидатите са съумяли да обобщят и презентират най-доброто за себе си в съответната област, да направят „тийзър“ на личната си история. Линкове към GitHub и LinkedIn също правят добро впечатление и винаги ги разглеждаме с интерес.

Съвет: Подгответе се за процеса по търсене на работа, като се уверите, че имейл адресът ви е с подходящо професионално звучене.

 

 

 

Има интерес към…

Търсим в кандидатите интереси, пасващи на корпоративната ни култура – желание за постоянно учене и придобиване на нови знания – курсове, четене, креативни хобита. Ценим и поощряваме афинитет към доброволчеството и социалното предприемачество 

 

 

 

 

Впечатлява с…

С изразения си интерес и мотивация да се развива в конкретна област, с позитивно отношение, упорство и желание да поеме отговорност за собствения си успех.

 

 

На въпросите отговаря…

Откровено, като изразява личното си мнение и опит. Държим да си говорим за реални умения, компетенции и примери от личния и професионален живот.

За нас няма грешни отговори – има вашите отговори. За разлика от университета, техническото интервю при нас не е изпит – целим да установим докъде се простират моментните знания и умения на кандидатите, за да начертаем заедно успешен път за тяхното надграждане.

 

 

По време на интервюто да оставам с усещането за…

Един позитивен разговор, в който и двете страни са успяли да бъдат чути и разбрани. Винаги задаваме въпроси, дали е нещо е останало неясно. Моментът на интервюирането е избор не само за работодателя, но и за специалиста, който търси нови хоризонти за себе си.

 

 

Спомена от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа…

Осъзнах колко ценни могат да бъдат видео интервютата от дистанция, тъй като кандидатите ни допускат в собствения си дом и обкръжение. Видях купища книги, семейни снимки, награди от конкурси на стажант без опит. Със сигурност бихме искали да работим с такъв човек.

 

  • Споделете тази публикация

Проект BG05M2OP001-2.016-0008-С02 „ИНовации, Наука и Образование за високо качество и съответствие с пазара на труда в ТЕХнически университет-София и ПаРтньОри (ИННОТЕХ ПРО)“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Приоритетна ос 2 „Образование и учение през целия живот“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Skip to content