НЕЛИ ГАНЧЕВА, СПЕЦИАЛИСТ ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ – ПРОГРАМИ И РАЗВИТИЕ В ЦЕТИН БЪЛГАРИЯ..“В КАНДИДАТИТЕ ЗА РАБОТА ИСКАМЕ ДА ВИДИМ ЕНТУСИАЗЪМ ЗА ТЕХНОЛОГИИТЕ, МОТИВАЦИЯ ЗА УЧЕНЕ НА НОВИ НЕЩА, ЖЕЛАНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ, ЕНЕРГИЯ ЗА РАБОТА И УМЕНИЕ ЗА РАБОТА В ЕКИП.“

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката „Работодателят отблизо“, отговаря  Нели Ганчева, специалист Човешки ресурси – програми и развитие в ЦЕТИН България.

 

 

 

 Дейността на фирмата/организацията е…

CETIN България, част от PPF Group, е доставчик на мрежови и инфраструктурни услуги на едро,  както и решения в сферата на информационната сигурност. Компанията притежава и управлява една от най-големите електронни съобщителни мрежи в България – активни елементи (базови станции, транспортни връзки и др.) и пасивна инфраструктура (кули, оптични кабели и др.).

 

На своите клиенти предлагаме инфраструктурни решения за предоставяне на мобилни и фиксирани услуги , интернет, IT и сигурност за бизнес клиенти. Националната ни мрежа – т. нар. опорна мрежа (backbone), свързва най-големите населени места в България.Създаването на партньорства с локалните оператори във всички градове ни дава възможност да предоставяме услуги от край до край до всяка точка в страната. 

 

 

Работната среда във фирмата/организацията е…

Една от ценностите на ЦЕТИН са хората. Гордеем се с нашите талантливи, опитни и мотивирани колеги. Наш основен приоритет е тяхното професионално развитие и благополучие.  С увереност можем да кажем, че е налице приятелска, неформална, подкрепяща работна среда, в която всеки се чувства комфортно и се забавлява, докато работи. 

 

 

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа…

В кандидатите за работа искаме да видим ентусиазъм за технологиите,  мотивация за учене на нови неща, желание за развитие, енергия за работа и умение за работа в екип. 

 

 

 

В CV-то на кандидата…

Да се виждат ясно опита и квалификациите на кандидата, да бъде добре подредено и задължително да има имейл, телефон или друг начин за контакт.

 

 

 

В мотивационното писмо да личи…

Мотивационното писмо не се среща често в наши дни, а в случай, че получим такова, бихме искали да видим индивидуалността на кандидата.

 

 

 

Има интерес към…

 

Технологиите, телекомуникациите, ИТ.

 

 

 

Впечатлява с…

Ентусиазъм за собственото си развитие, желание за принос в развитието на технологиите и постигане на резултати, както и  мотивация за работа в екип. Внимателно слушане, задаване на въпроси и активно участие в разговора.

 

 

На въпросите отговаря…

Искрено, показвайки себе си.

 

 

По време на интервюто да оставам с усещането за…

Това, че кандидатът е наясно с посоката си на развитие, дори професионалния опит да е малък, както и с това, което би се очаквало от него на позицията. Да знаем, че можем да разчитаме на човека, който ще се присъедини към семейството на CETIN.  

 

 

Кандидатът не бива да допуска…

Да не е наясно с това, за което кандидатства/компанията и с причината, поради която кандидатства. 

 

Спомена от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа…

Последното интервю, което проведох беше с кандидат за инженерна позиция. Опитът му не беше голям. За щастие той беше запален по новите технологии. Сподели, че активно търси и събира знания не само от университета и, че е готов да предизвика себе си и да седокаже.  С колегите, единодушно решихме, че това е нашия бъдещ колега, защото наистина вярваме, че е важно да инвестираме в развитието на младите и готови за предизвикателства кандидати, дори да нямат опит. 

 

  • Споделете тази публикация

Проект BG05M2OP001-2.016-0008-С02 „ИНовации, Наука и Образование за високо качество и съответствие с пазара на труда в ТЕХнически университет-София и ПаРтньОри (ИННОТЕХ ПРО)“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Приоритетна ос 2 „Образование и учение през целия живот“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Skip to content