ЛОРА АБУСАЛЕМ, TALENT ACQUISITION PARTNER, ОТДЕЛ „ХОРА И КУЛТУРА“ В YETTEL …“В ДНК-ТО НИ Е ДА ИСКАМЕ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ, ДА СТАВАМЕ ПО-ДОБРИ, ДА УЧИМ И ДА ОПИТВАМЕ, ВЯРВАМЕ И ЧЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ СЕБЕ СИ И ДА ПРОМЕНЯМЕ СВЕТА.

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката „Работодателят отблизо“, отговаря Лора Абусалем, Talent Acquisition Partner, отдел „Хора и култура“ в  Yettel.

 

 

Дейността на фирмата/организацията е…

Yettel, част от PPF Telecom Group, е телекомуникационна компания, която свързва над 3 милиона клиенти с хора, устройства и бизнеси. До март 2022 г. компанията присъства на българския пазар като Теленор България. Ние сме модерен бранд, който иска да открива, развива и инвестира в технологиите, за да служат на хората по най-полезния и ефективен за тях начин. В Yettel задаваме тенденциите, стъпвайки на четири основни корпоративни ценности – да правим всичко за нашите клиенти и партньори колкото е възможно по-просто и ясно, да сме бързи, да сме полезни и ориентирани към отговорното потребление.

 

 

Работната среда във фирмата/организацията е…

В Yettel вярваме, че успехът на всяка компания се дължи преди всичко на хората, които работят за нейното благоденствие и добро име. Заобиколени сме от любопитни и отговорни колеги – такива, които не правят разлика между „казвам“ и „правя“, такива, които задават въпроси, не се притесняват да дават смели идеи и след това да ги осъществяват. И разбира се, за да има баланс, знаем и как да се забавляваме – празнуваме всяка една победа и празник заедно. Талантът и отдадеността трябва да бъдат насочвани и подкрепяни, и ние посрещаме с открити сърца новите попълнения в екипа ни. Имаме много силни програми за развитие на служителите – от най-ниското до най-високото ниво.

 

 

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа…

В ДНК-то ни е да искаме да се развиваме, да ставаме по-добри, да учим и да опитваме, вярваме и че можем да бъдем себе си и да променяме света.

Това търсим и в кандидатите за работа – да са близо до нашия пулс, талантливи, aмбициoзни и гoтoви зa пpeдизвиĸaтeлcтвa  млaди xopa. Да са мобилни, гъвкави, oтвopeни ĸъм нoвoтo. Проактивно да работят за развитие на стратегията и целите на компанията.

 

 

 

В CV-то на кандидата…

Добре форматираното и структурирано CV включва описание на образованието, опита, уменията и постиженията на кандидата, които демонстрират потенциала му да бъде част от изпълнението на целите на компанията. Препоръчително е описанието на конкретни проекти, в които е придобит опитът, така че да проличи креативността на кандидата и личностните му качества.

 

 

 

Има интерес към…

Yettel е технологична компания, двигател на телеком пазара в България. При нас кандидатите ще имат възможност да работят по интересни проекти с различни технологични инструменти, затова е важно те да имат интерес към технологиите и тяхната роля в живота ни.

 

 

Впечатлява с…

Силно ценим аналитичното мислене. Всяко решение, което взимаме, е на основата на данни и анализи. Наистина ни впечатлява, когато кандидатът не се страхува от данни, а напротив – може да ги чете, интерпретира и предлага решения на тяхна база.

 

 

На въпросите отговаря…

В Yettel държим на откритата и честна комуникация. От успешните кандидати очакваме конкретни отговори, без преекспониране – в какви ситуации са попадали, какви решения са предлагали, какво ги е мотивирало и какъв е бил резултатът. За нас няма правилни и грешни отговори – целим да изследваме посоката на тяхното мислене и как тя би се вписала в конкретната позиция.

 

 

По време на интервюто да оставам с усещането за…

Интервютата при нас протичат като приятелски разговор за работни ситуации, в които е попадал кандидатът. Стремежът ни е след тази наша среща и двете страни да останем с усещането, че сме провели приятен разговор между колеги и че ни движат сходни елементи от работата ни, за да даваме най-доброто от себе си.

 

 

Споменът от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа…

Няма как да не споделя за последното издание на стажантската ни програма. Всяка година организираме Център за оценка на знания и умения и пренасяме студентите в казус, който трябва да обсъдят и решат заедно. След това има кратко индивидуално събеседване с нас. И тук ни впечатли момиче, което, без да се притеснява, че не познава събеседниците си, инициира дискусията около казуса, организира идеите на всички, задаваше въпроси и накрая направи обобщение на казуса. Разбира се, тя беше един от избраните стажанти, защото ни показа проактивност, любопитство и отговорно отношение.

  • Споделете тази публикация

Проект BG05M2OP001-2.016-0008-С02 „ИНовации, Наука и Образование за високо качество и съответствие с пазара на труда в ТЕХнически университет-София и ПаРтньОри (ИННОТЕХ ПРО)“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Приоритетна ос 2 „Образование и учение през целия живот“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Skip to content