ЛОРА ИРОБАЛИЕВА, МЕНИДЖЪР „ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ“ В HITACHI SOLUTIONS EUROPE…“В КАНДИДАТИТЕ ЗА РАБОТА ИСКАМ ДА ВИДЯ ЖЕЛАНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ И ЕНТУСИАЗЪМ, ДА ПОКАЖАТ ИНТЕРЕС ЗА РАБОТА ИМЕНО В ХИТАЧИ.“

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката „Работодателят отблизо“, отговаря Лора Иробалиева, Мениджър „Човешки ресурси“ в Hitachi Solutions Europe

 

 

Дейността на фирмата/организацията е…

Hitachi Solutions Europe е глобална консултантска компания с фокус във внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии.

 

Работната среда във фирмата/организацията е…

Гордеем се с това, че сме лидери в индустрията и предоставяме приятна работна среда, в която нашите хора могат да растат лично и професионално.

Признаваме, че нашата рентабилност и успехът на проекта идват от нашия екип – страхотни хора, които правят страхотни неща. Като такива, ние се стремим към печеливш растеж и разширени възможности за нашия екип.

Предлагаме предизвикателна и разнообразна работа в множество индустрии и възнаграждаваме креативността и предприемаческите иновации.

Ние слушаме. Всеки служител има да каже нещо важно, което може да допринесе за обогатяването на нашата среда.

 

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа…

В кандидатите за работа искам да видя желание за развитие и ентусиазъм, да покажат интерес за работа имено в Хитачи. Ние предлагаме възможност за Майкрософт сертифициране, както и други обучения.

 

В CV-то на кандидата…

В CV-то на кандидатите очаквам да видя какви са интересите им, имат ли опит с някакви системи и какви, ползват ли чужди езици. Важно е CV-то да е добре подредено и да ставя ясно дали са се занимавали с нещо отговарящо на посочените в обявата отговорности/изисквания. 

 

В мотивационното писмо да личи…

Ние не държим на мотивационно писмо, но винаги е по-лесно да направиш преценка, ако кандидата е посочил в мотивационно писмо, защо смята, че отговаря на изискванията по обявата.

 

 

Има интерес към…

Важно е да има интерес към работа в Хитачи и да има желание да развива уменията си.

 

Впечатлява с…

…нагласата, че всичко е възможно, стига да имаш желание да го постигнеш.

 

 

На въпросите отговаря…

…откровено.

 

По време на интервюто да оставам с усещането за…

Увереност, че този кандидат е подходящ и би се справил със задачите на конкретната роля.

 

Кандидатът не бива да допуска…

…да се яви неподготвен на интервюто. Трябва да е намерил информация за компанията и самата позиция, за която кандидатствa. В случай, че разговора ще бъде проведен дистанционно, то следва да е проверил техническата свързаност, осветлението и мястото.

 

Спомена от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа…

Последното интервю беше с кандидат за Тест анализатор, без опит в областта, но с огромно желание за промяна. Доказа, че е готов за тази стъпка и ние решихме да му дадем шанс, тъй като можем да му предоставим нужното обучение, а и впечатлението, което остави у нас е, че може бързо да навлезе в ролята.

  • Споделете тази публикация

Проект BG05M2OP001-2.016-0008-С02 „ИНовации, Наука и Образование за високо качество и съответствие с пазара на труда в ТЕХнически университет-София и ПаРтньОри (ИННОТЕХ ПРО)“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Приоритетна ос 2 „Образование и учение през целия живот“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Skip to content