Момчил Иванов, Ръководител екип подбор на персонал (Recruitment Team Leader) в АТОС АЙ ТИ СОЛУШЪНС ЕНД СЪРВИСИС..."Искам да видя в кандидатите за стаж/работа бъдещ колега с, който да искам да взаймодействам формално и неформално всекидневно"

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката "Работодателят отблизо", отговаря Момчил Иванов, Ръководител екип подбор на персонал (Recruitment Team Leader) в АТОС АЙ ТИ СОЛУШЪНС ЕНД СЪРВИСИС/ATOS IT SOLUTION AND SERVICES

 

 

Име на фирмата/организацията:

АТОС АЙ ТИ СОЛУШЪНС ЕНД СЪРВИСИС/ATOS IT SOLUTION AND SERVICES

 

 

Попълнил анкетата:

Момчил Иванов, Ръководител екип подбор на персонал (Recruitment Team Leader)

 

 

Дейността на фирмата/организацията е...

Атос е глобален лидер в дигиталната трансформация. Лидер в Европа в областта на кибер сигурността, облачните услуги и  високопроизводителни изчислителни технологии. Компанията предлага пълна гама решения, съобразени с нуждите на клиентите, които обхващат

всички индустрии. Пионер в услугите и продуктите, които водят до декарбонизирано и сигурно дигитално бъдеще на своите клиенти.

 

Работната среда във фирмата/организацията е...

Предразполагаща да разгърнеш потенциала си и да усъвършенстваш уменията си за решаване на належащи проблеми. Изключително международна и гарантираща, че служителите придобиват умения за мултикултурна комуникация.

Приятелска. Забавна, дори и в интензивните моменти

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа...

Бъдещ колега с, който да искам да взаймодействам формално и неформално всекидневно.

 

 

В CV-то на кандидата...

Последователна и подробна подредба на досегашния опит и умения; релевантният опит и образование, да видим и изпъкващ. Необходимото владеене на високо ниво на английски език и втория език, който често също се изисква- френски, немски, полски и т.н.;

 

В мотивационното писмо да личи…

Мотивационните писма са почти изцяло премахнати от процеса по подбор и селекция в Атос. Истинската мотивация се проличава по време на интервюто.

 

 

Има интерес към...

Независимо от конкретната позиция, кандидатите за работа в Атос, трябва да проявяват интерес към технологиите и как те променят и ще променят живота ни.

Един от основните приоритети на компанията е декарбонизацията, наред с другите ни приоритети в областта на екологията и социалната отговорност. Важно е кандидатите, да се припознават и цялостната мисия на компанията.

 

 

Впечатлява с...

Отговорен и креативен подход към потенциалните казуси в работна среда.

Ентусиазъм и отлични комуникационни умения.

 

 

На въпросите отговаря...

  • По същество с конкретика и примери от предишен опит и проекти/ситуации. 
  • Честно.

 

По време на интервюто да оставам с усещането за...

Професионализъм, внимание към детайла и аналитични умения, които биха приложени във всяка ситуация.

 

Кандидатът не бива да допуска…

  • Да остава интервюиращия с впечатението за арогантност, неискреност и непрофесионализъм. Същото важи и за интервюиращия.
  • Да не представи напълно и по най-добрият начин себе си.

 

Споменът от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа...

Винаги прави отлично впечатление, когато кандидатите са направили предварително проучване за компанията и позицията. Особено, когато кандидатите нямат предишен опит или имат такъв в друга сфера и имат желание да се прекфалифицират.

Отлично впечатление прави също, когато отговорите на въпросите са изчерпателни.