Васка Сивкова - Technical Recruiter във VSG Bulgaria ... "Искам да видя в кандидатите за стаж/работа - да бъдеш инициативен с желание за развитие, отговорен към задачите, отборен играч, комуникативен..."

 

На въпросите ни относно дейността на компанията и как протичат интервютата за работа в нея, за рубриката "Работодателят отблизо", отговаря Васка Сивкова - Technical Recruiter 

в VSG Bulgaria.

 

 

Име на фирмата/организацията

VSG Bulgaria

 

Попълнил анкетата

Васка Сивкова, Technical Recruiter

 

Дейността на фирмата/организацията е...

VSG Bulgaria е продуктова софтуерна компания, която разработва съвременни решения за корпоративно кредитиране от самото начало. Изградили сме плавен процес за навлизане както от опитни специалисти, така и от млади хора с малко или без опит. Инвестираме в хората ни в дългосрочен план като им предоставяме възможности за развитие и ясна кариерна пътека.

 

Работната среда във фирмата/организацията е...

При нас атмосферата е неформална и колегите са винаги готови да помогнат. Ние сме сплотен колектив с много готино чувство за хумор. Можеш да работиш от където искаш. Ще имаш ментор, който ще бъде до теб през цялото време на онбодинг. Навлизането в работата е плавно.

 

Искам да видя в кандидатите за стаж/работа...

Да бъдеш инициативен с желание за развитие, отговорен към задачите, отборен играч, комуникативен, имаш логично и аналитично мислене, харесваш това, което правиш и имаш интерес да учиш нови неща.

 

В CV-то на кандидата...

Какво си научил и успял да приложиш на практика? Какво искаш да постигнеш? Имаш ли и какъв предишен опит си придобил? Преминал ли си допълнителни курсове, обучения по специалността?

 

В мотивационното писмо да личи…

Желанието ти за развитие и мотивация да започнеш работа при нас.

 

Има интерес към...

Решаване на разнообразни задачи и проблеми, да продължаваш да учиш и да се развиваш.

 

Впечатлява с...

  • Добра подготовка за интервюто
  • Технически познания
  • Бърза и аналитична мисъл
  • Ясно и точно изразяване

 

На въпросите отговаря...

Бъди честен и спокойно признай, че не знаеш отговор на даден въпрос. Бъди уверен и давай  примери и факти.

 

По време на интервюто да оставам с усещането за...

Разговорът е приятен и полезен за двете страни и всеки е получил отговорите, които е търсил.

 

Кандидатът не бива да допуска…

Да закъснеeш без да предупредиш. Хора сме и всичко се случва, обади се или пиши, за да знаем.

 

Спомена от последното ми интервю с кандидат за стаж/работа...

Беше телефонен разговор с кандидат, който работеше от вкъщи и има две котки, една на 9г и една на 6 месеца. В края на разговора се чу как нещо пада и се чупи. Притесних се какво става и попитах „Добре ли си?“. А кандидатът отговори с леко притеснен глас „ Ами малката котка се опита да пие от чашата с вода, но потопи цялата лапа, чашата падна и сега всичко е в стъкла и вода. Все още не разбира от физични закони.“